Teckna Billigast Husbilsförsäkring

Oberoende jämförelse av Husbilsförsäkringar

En husbilsförsäkring är nästan ett måste om du har en husbil. De är ofta väldigt dyra och därmed väldigt dyra att reparera om en olycka skulle vara framme, den engångskostnaden som kan bli är inte rolig … läs meratt behöva betala. Därför är det en stor fördel om du har en husbilsförsäkring och endast behöver betala en betydligt billigare självrisk. Är din husbil oförsäkrad så teckna en redan idag. Jämförsäkringar.se är en oberoende webbsida som hjälper dig att teckna den billigaste husbilsförsäkringen på marknaden.

Gratis prisförfrågan! Fyll i formuläret nedanför. Vi kontaktar dig inom kort med flera olika förslag från ledande försäkringsbolag. Allt är givetvis helt kostnadsfritt för dig.

Bra, seriöst och enkel jämförelse av försäkringsbolag. Jag kommer garanterat att använda er igen! (Agneta, Solna)

Frågor och svar om husbilsförsäkringar

Vad täcker en husbilsförsäkring?

Husbilsförsäkringen är, precis som den vanliga bilförsäkringen, uppdelad i tre delar. Dels trafikförsäkringen som alla husbilar måste ha, sedan i halv- och helförsäkring. Trafikförsäkringen täcker eventuella skador på dig och passagerare och också andra fordon eller personer.

En halvförsäkring täcker allt det som trafikförsäkringen täcker plus skydd mot bl.a. stöld, räddning, brand, maskinskada, reseskydd, rättsskydd, eventuella skador på glasrutor, kris och en ansvarsförsäkring. En helförsäkring täcker allt som är nämnt ovan samt en vagnskadeförsäkring. Denna täcker eventuella skador på husbilen om du skulle råka ut för en krock eller skadegörelse.

Ofta finns det också tilläggsförsäkringar som ger dig extra skydd, detta varierar dock från bolag till bolag.

Vad kostar en husbilsförsäkring?

Eftersom att husbilar ofta kostar lite mer än vanliga bilar så är försäkringspremien lite högre, men i regel ligger den på några tusenlappar/år. Detta beror såklart på modell och märke, en mer avancerad och dyrare husbil k ostar såklart mer än en enklare. Det är dock värt att betala försäkring oavsett hur dyr den är, kostnaden vid reparation är ofta mycket högre än premien.

Få mer information och gratis offert

All text på denna sida är endast vägledande information. För fullständiga villkor och detaljerad information om den aktuella försäkringstypen vad god besök något av våra rekommenderade försäkringsbolag.

... mer information

Försäkringsbolagen nedan är de som vi rekommenderar generellt: Gjensidige, Moderna, Netviq, ERV, Accept, Insplanet, Trygg Hansa, Folksam,

Lämna gärna din feedback
Saknar du någon aktör? Kan vi göra något bättre? Vad gör vi bra?